Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ló felszerszámozása

Szereljük fel a lovat!!!!

 

Mindig bal oldalról szereljük fel a lovat: A ló hátára kerül a nyereg,a nyereg alá pedig a nyeregalátét,más néven izzasztó. Ez nem véletlenül kapta a nevét. Lovaglás után megnézheted,milyen vizes lesz-a ló ugyanis ugyan úgy izzad, mint mi,emberek. A nyereg alá ezen kívül kerülhet még szivacs vagy zselés anyagot tartalmazó alátét is,ezek még kényelmesebbé teszik a lovas ülését, és a ló hátát is kisebb nyomás éri. A kiálló,csontos marral rendelkező lovaknál lehet ez különösen fontos. Az első alkalmakkor még felszerszámozzák neked a lovat a lovagláshoz. Ha azonban szeretnél nyergelni, akkor első pár alkalommal kérj segítséget,hogy legyen,aki ellenőriz. A rossz nyergeléssel ugyanis sok kárt tehetsz a lóban: olyan kisebesedése,úgy nevezett feltörések keletkezhetnek rajta,amelyek csak hosszú hetek alatt gyógyulnak be,és nagy fájdalmat okoznak az állatnak. A ló feje mellé állunk, a szárat felhelyezzük a nyakára, a kantárt a jobb kézbe vesszük, bal kezünkkel pedig beletesszük a zablát a szájába. Vannak olyan lovak, amelyek nem könnyen veszik be a zablát, ilyenkor oldalról be kell nyúlni a szájukba. Ne félj,nem fogja leharapni a kezed,hiszen hátul van egy kis rés a fogazatában, ahol nem nő fog.

  Ha nem veszi be a zablát, be kell nyúlni a szájába.

 Természetesen még sok egyéb felszerelés létezik,mint például az ínvédő,a martingál,a segédszár, de ezeket most nem tárgyaljuk részletesen, mert az első időkben nem lesz rá szükséged.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Apply pressure on Readings Explained

(AWenSheendakaG, 2018.10.11 21:58)

Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/le-prix-du-cialis-au-maroc/

Blood Coerce : Blood turn the heat on chart

(AWenSheendakaG, 2018.09.27 13:10)

Compression est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/vente-cialis-tunisie/

Siófok,Déli u. 17

(Oletics Virág, 2015.04.30 13:17)

Csinálj leszerszámozós videót is:)